Duimbrace

Duimbrace of duimspalk kopen?| Dr.Muscle brace

Een duimspalk of duimbrace zorgen voor verminderde pijn in uw duimgewricht. Het niet meer kunnen bewegen van de duim bij duimpijn met een duimbrace zorgt ervoor dat het duimgewricht kan herstellen en banden en pezen kunnen herstellen. 

Wanneer de duim geblesseerd is wordt vaak aangeraden een brace te dragen ter ondersteuning. Terwijl u deze draagt kan de duim beperkt tot niet bewegen. Dit zorgt ervoor dat het duimgewricht kan herstellen en banden en pezen genezen. Er zijn enorm veel verschillende duimbraces en spalken te vinden. Een duimrace biedt ondersteuning bij verschillende aandoeningen zoals artrose, reuma, een peesontsteking en andere klachten en blessures. Naast het ondersteunen, beschermt de brace ook tegen stoten en verlicht deze de pijn bij overbelasting of verrekking. Omdat de handen natuurlijk dagelijks aan het werk zijn, is ondersteuning om verergering van pijn te voorkomen in vele situaties van belang.

Duimbrace
Duimbrace

Wat doet een duimbrace of duimspalk?

Een duimbrace zorgt ervoor dat u duim niet meer kan bewegen in de eindstanden. Het verminderen van de beweegelijkheid van de duim zorgt ervoor dat pezen en banden kunnen herstellen. Stel u voor zoals bij het syndroom van quervain, het niet kunnen bewegen van de duim zorgt ervoor dat het peesweefsel in de tunnel kan herstellen. 

Welke maat duimbrace is er nodig?

De maat hangt natuurlijk af van de brace of spalk in kwestie. Het handige is dat de meeste braces er in 1 maat zijn. Deze zijn te verstellen met klittenband zodat hij voor ieder passend is. Mocht het zo zijn dat de brace in kwestie wel maten heeft, dan is er bij het product een maten label te vinden.

Duimbrace
Duimbrace
Dr.Muscle Duimbrace Syndroom van De Quervain en Triggerfinger Spalk Brace

Hoe lang moet de brace worden gedragen?

Hoelang een duimbrace of spalk gedragen moet worden is afhankelijk van de ernst van de blessure. Het dragen van dit ondersteuningsmiddel zal de pijn afnemen gedurende tijd. Het is van belang om de brace of spalk te blijven dragen zolang er pijn aanwezig is. Bij twijfel over of het ondersteuningsmiddel af mag raden wij aan om contact op te nemen met de fysiotherapeut of specialist. 

Slapen of zwemmen met de duimbrace?

Wanneer het voor het herstel van belang is om de duimbrace ’s nachts te dragen, dan is het zeker mogelijk om de brace ’s nachts te dragen. Het is hierbij wel van belang dat de brace iets losser wordt gezet zodat de bloedvaten niet worden afgekneld. Zwemmen met een duimbrace is helaas niet mogelijk. De brace kan natuurlijk wel even kort gewassen worden wanneer dit nodig is. Ermee douchen of zwemmen raden wij af. 
 
Bij vragen over de duimbrace of spalk en het gebruik ervan kunt u altijd contact opnemen met de fysiotherapeut of een specialist. 

Koop onze producten