Elleboogbrace

De Elleboogbrace

De Dr. Muscle Elleboog brace is ontwikkeld voor behandeling en ondersteuning van een tenniselleboog, golferselleboog en peesontstekingen. Door het kussentje in de Brace zorgt de elleboog brace voor gerichte druk en compressie op het juiste punt. Door de zachte stof is het een comfortabele Brace om te dragen en met dank aan het klittenband past de Brace bij iedereen. Deze brace ondersteunt tijdens dagelijkse bezigheden, werk en sport.
 
De Elleboog brace schuift niet en is ademend. Hierdoor biedt deze de ideale comfortabele steun. Door deze unieke eigenschappen wordt een Elleboog brace al jaren door mensen van verschillende doelgroepen gebruikt met succes.

Een elleboogbrace wordt aangeraden bij elleboog pijn en peesontsekingen van een elleboog. De meest voorkomende pijn bij een elleboog is een tenniselleboog en golferselleboog. Deze pijn aan de elleboog kan ontstaan door werk gerelateerde klachten. Revalidatiecirkel verkoopt alleen de beste elleboogbrace die geadviseerd zijn door de fysiotherapeuten van Fysiotherapie Suri B.V. in Den Helder.

bodyprox
Duimbrace

Elleboog klachten en dragen van een elleboogbrace

Het ellebooggewricht bestaat uit de kop van de bovenarm en een kom gevormd door de koppen van de ellepijp en het spaakbeen. De spieren van de onderarm hechten aan op de botstructuren in de elleboog, met name de kop van de bovenarm. Helaas kunnen er irritaties ontstaan aan deze aanhechtingen, bijvoorbeeld door overbelasting. Wanneer deze ontstaan aan de spieren welke op de buitenzijde van de elleboog aanhechten, wordt dit een tenniselleboog genoemd. Wanneer de irritatie ontstaat aan de binnenzijde, noemen we dit een golfelleboog.

Wat kan je doen bij elleboog klachten?

In eerste geval is het handig om de elleboog te ontlasten en rust te geven. Eventueel de ICE-regel toepassen: ontlasten, koelen en de elleboog laten tapen. Pijnstillers als paracetamol en Ibuprofen kunnen bij hevige pijn ook tijdelijk de pijn verminderen. We raden aan om pijnstillende injecties in de elleboog te vermijden. In eerste instantie verlichten deze namelijk de pijn, maar op lange termijn hebben ze weinig meerwaarde en verzwakken ze de aanhechting in de elleboog. Ook een Brace kan ze pijn verminderen!
 
Wanneer de elleboog klachten zijn ontstaan tijdens het sporten is het van belang om een aanpassing te doel in jouw trainingen. Een fysiotherapeut kan hier bij helpen. Door het verminderen en aanpassen van je trainingen geef je de spieraanhechting kans om te herstellen en verlicht de pijn. Soms is het van belang om helemaal te stoppen met sporten, overleg dit met jouw arts of fysiotherapeut. 
counterforce

Koop onze producten