Hielspoor

Wat is hielspoor?

Onder de voet loopt een pees, deze wordt ook wel de peesplaat genoemd. Deze pees loopt vanaf de tenen naar de hiel. Wanneer je loopt wordt deze continu uitgerekt en daarbij komt de aanhechting bij het hielbot onder grote druk te staan. Hierdoor kan het botvlies overbelast raken en dit veroorzaakt irritatie en een ontsteking. Deze pijn is wat we hielspoor noemen.

HIELSPOOR
HIELSPOOR

Wat kan je doen bij hielpijn?

Aangezien hielspoor ontstaat door overbelasting, is het belangrijkste medicijn bij hielspoor: rust. De pees heeft namelijk tijd nodig om te herstellen. Gelukkig gaat de ontsteking genaamd hielspoor bij veel mensen vervolgens van zelf weg. Een hielspoor sok, Inlegzooltjes, of schoenen met de juiste zool kunnen de pezen ook veel steun en pijndemping bieden waardoor de ontsteking uit zichzelf zal genezen.

Een welbekende behandeling bij hielspoor is shockwave therapie. Onder andere Fysiotherapie Suri in Den Helder biedt deze behandeling aan. Tijdens deze behandeling zorgen geluidsgolven met hoge energie voor een prikkeling. Deze prikkeling veroorzaakt in het lichaam een genezingsreactie. Hierdoor wordt de doorbloeding en stofwisseling van het aangetaste peesweefsel flink gesimuleerd en zal het lichaam vervolgens uit zichzelf de ontsteking genezen.

Vorige slide
Volgende slide

Hoe kan de hielspoor sok de pijn verminderen?

Doordat hielspoor voornamelijk wordt veroorzaakt door overbelasting, is het van belang om de overbelasting te beperken. Natuurlijk willen we wel onze dagelijkse bezigheden met plezier en zonder pijn blijven uitvoeren. De hielspoor sok is hiervoor een fijn product, omdat deze met dank aan de gel vulling meteen zorgt voor pijndemping.

De hielspoor sok gaat om de gehele hak en deze zet je vast met klittenband. Hierdoor past de hielspoor sok bij iedereen. De hielspoor sok is ook te gebruiken bij wintervoeten, likdoorns en andere soorten hielpijn. Hij zorgt ervoor dat het hielbeen volledig ontlast wordt. Handig om te weten is dat de hielspoor sok ook geschikt is voor gebruik op blote voeten. De hielspoor sok zal de pijn en de overbelasting verlichten waardoor je jouw dagelijkse bezigheden kan blijven uitvoeren, terwijl de ontsteking geneest.

Gewrichten

HIELSPOOR